dimarts, 22 d’octubre de 2013

NO A LA LOMCEBenvolguda família, 

Per al proper DIJOUS 24 d’octubre s’ha convocat una jornada de VAGA general a l’ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol, una jornada de lluita i mobilització en defensa de l’ensenyament públic i que coincideix en el moment en què s’estan elaborant els pressupostos, tant estatals com catalans, que augmentaran les retallades als serveis públics. 

En la situació actual de pèrdua progressiva de drets socials bàsics, el govern del PP i el seu ministre Wert està tramitant la LOMCE, encara en el Senat, sense cap suport ni consens i que suposa un atac sense precedents al sistema d’ensenyament públic i a les llibertats democràtiques. 

 La LOMCE, com també fa la LEC catalana, proposa un model d’escola antidemocràtica, amb unes direccions jeràrquiques i gerencial, que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu i ja no seria decisori). 

La LOMCE, a més, atempta contra la igualtat d’oportunitats i la cohesió social ampliant les diferències entre centres, beneficiant clarament els centres privats-concertats i d’entorns socials afavorits i propiciant que els alumnes amb més necessitats es quedin pel camí. 

 La LOMCE posa en perill el sistema educatiu català en laminar les competències educatives de Catalunya i posar les bases per aniquilar el sistema d’immersió lingüística que fa més de 30 anys que funciona i que tan bons resultats ha donat com a element de cohesió social. 

No podem permetre que es redueixi la inversió en l’educació dels nostres infants i joves, mentre es dilapiden diners públics en bancs, escàndols de corrupció... 

Per això fem una crida perquè el dia 24 d’octubre doneu suport a la vaga general d’educació, no portant els vostres fills i filles a l’escola i assistint a les manifestacions convocades per tal de participar en una lluita que afecta tota la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies…

 Us informem que s’acompliran els serveis mínims marcats pel decret corresponent i que la classe de 2n de primària restarà oberta a l’assistència dels alumnes d’aquest nivell. Per una escola pública de qualitat 

Ni LOMCE ni LEC ni RETALLADESCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada